Skoči na glavni sadržaj

NOSITELJ(ICA) KOLEGIJA

dr. sc. biotech. Urška Kosić,
viši predavač
Vidi profil

ASISTENT(I):

Jezik hr
Studij
Semestar 3
ECTS 4
Vrsta predmeta Obavezni predmet
Predavanja 2
Vježbe 1
Seminari 0
Praktični rad 0
Ciljevi kolegija
  • Interpretirati ulogu mikroorganizma i primijeniti adekvatne kulture u proizvodnji vina.
  • Preporučiti i provesti metode odstranjivanja bolesti i mana vina.
  • Provesti odgovarajuću tehnologiju vinifikacije bijelih, rose i crnih vina uz praćenje determinirajući tehnološke procese te provesti fizikalno - kemijsku i biološku stabilizaciju vina.
  • Primijeniti osnovne tehnologije u proizvodnji pjenušavih vina, likerskih vina i desertnih vina odabirom odgovarajuće opreme i ambalaže za proizvodnju, doradu i finalizaciju ovih vina.
Ishodi učenja
  • Interpretirati temeljne pojmove mikrobiologije.
  • Razlikovati vrste mikroorganizama i njihov metabolizam. 
  • Valorizirati konvencionalne i autohtone mikroorganizme u vinarstvu.
  • Odabrati mikroorganizme za vinarsku proizvodnju.