NOSITELJ(ICA) KOLEGIJA
ASISTENT(I):
| Jezik | hr |
| Studij | Stručni diplomski studij Vinarstvo |
| Semestar | 3 | ECTS | 5 |
| Vrsta predmeta | Obavezni predmet |
| Predavanja | 2 |
| Vježbe | 1 |
| Seminari | 0 |
| Praktični rad | 0 |
Ciljevi kolegija
- Upoznavanje sa različitim polifenolnim spojevima u grožđu i vinu, promjenama tijekom dozrijevanja grožđa, ekstrakciji i utjecaju vinifikacijske tehnike, kemijskim reakcijama tijekom dozrijevanja i starenja kako bi se spoznala mogućnost utjecaja tehnologa na organoleptička svojstva vina.
Ishodi učenja
- Valorizirati polifenole grožđa i vina.
- Razlikovati osnovne skupine polifenola i njihova svojstva.
- Predložiti tehnološke procese kojima se utječe na promjene pojedinih grupa polifenola tijekom vinifikacije i dorade vina.
- Usporediti postupke analize polifenola senzornim i analitičkim metodama.
