NOSITELJ(ICA) KOLEGIJA
ASISTENT(I):
| Jezik | hr |
| Studij | Stručni prijediplomski studij Održivi agroturizam |
| Semestar | 5 | ECTS | 4 |
| Vrsta predmeta | Izborni predmet |
| Predavanja | 2 |
| Vježbe | 2 |
| Seminari | 0 |
| Praktični rad | 0 |
Ciljevi kolegija
- Poznavanje standardnih postupaka ekstrakcije, dorade i čuvanja ulja, proizvodnje stolnih maslina, te metoda zbrinjavanja otpada uljara.
- Razumijevanje utjecaja kakvoće sirovine i pojedinih operacija na kakvoću ulja.
- Poznavanje metoda ocjene kakvoće i razumijevanje značenja pokazatelja kakvoće ulja.
Ishodi učenja
- Usvojiti temeljne karakteristike sirovine.
- Razlikovati maslinova ulja prema kategorijama kakvoće.
- Usvojiti postupke ekstrakcije ulja.
- Utvrditi izvore nastajanja, vrstu i zbrinjavanje otpada.
- Razlikovati postupke proizvodnje stolnih maslina i usvojiti načine finalizacije proizvoda.
