Skoči na glavni sadržaj

NOSITELJ(ICA) KOLEGIJA

Profile picture for user mstaver
dr. sc. biotech. Mario Staver,
profesor stručnog studija u trajnom izboru
Vidi profil

ASISTENT(I):

Profile picture for user kdamijan
dr. sc. biotech. Kristijan Damijanić,
viši predavač
Vidi profil
Jezik hr
Studij
Semestar 5
ECTS 4
Vrsta predmeta Obavezni predmet
Predavanja 2
Vježbe 1
Seminari 0
Praktični rad 0
Ciljevi kolegija
  • Svladavanjem gradiva ovog kolegija studenti će raspoznavati primarne sekundarne i tercijarne arome vina te okusne doživljaje četiri glavna okusa vina: slatko, slano, kiselo i gorko kroz različite metode opisivanja i ocjenjivanja vina.
Ishodi učenja
  • Objasniti važnost osnovnih osjetila kod kušanja vina.
  • Obrazložiti mirisne komponente vina.
  • Vrednovati skladnost okusa
  • Razlikovatii vinske u odnosu na defektne mirise i okuse vina.
  • Odabrati metode ocjenjivanja vina