Skoči na glavni sadržaj

NOSITELJ(ICA) KOLEGIJA

Profile picture for user mstaver
dr. sc. biotech. Mario Staver,
profesor stručnog studija u trajnom izboru
Vidi profil

ASISTENT(I):

Profile picture for user kdamijan
dr. sc. biotech. Kristijan Damijanić,
viši predavač
Vidi profil
Jezik hr
Studij
Semestar 3
ECTS 5
Vrsta predmeta Obavezni predmet
Predavanja 2
Vježbe 1
Seminari 0
Praktični rad 0
Ciljevi kolegija
  • Svladavanjem gradiva ovog kolegija studenti će stručnom terminologijom opisivati senzorne doživljaje vina, koristeći različite metode opisivanja i vrednovanja vina te voditi panel degustaciju vina.
Ishodi učenja
  • Odabrati tehnike ocjenjivanja vina 
  • Preporučiti adekvatne usporedne metode ocjenjivanja vina
  • Ocijeniti vina bodovnim metodama ocjenjivanja
  • Voditi degustaciju vina 
  • Valorizirati rezultate instrumentnog vrednovanja senzorskih osobina vina