Skoči na glavni sadržaj

NOSITELJ(ICA) KOLEGIJA

Profile picture for user mstaver
dr. sc. biotech. Mario Staver,
profesor stručnog studija u trajnom izboru
Vidi profil

ASISTENT(I):

Jezik hr
Studij
Semestar 4
ECTS 3
Vrsta predmeta Obavezni predmet
Predavanja 0
Vježbe 0
Seminari 0
Praktični rad 2
Ciljevi kolegija
  • „Specijalističkom praksom I“ studenti će se dodatno stručno osposobiti i specijalizirati za izvođenje specifičnih tehnoloških postupaka tijekom prerade, dorade i finalizacije vina u studenskom podrumu, podrumu Instituta za poljoprivredu i turizam Poreč i tehnološkim bazama Poljoprivrednog odjela.
Ishodi učenja
  • Primijeniti različite metode vinifikacije ovisno o sorti, kvaliteti grožđa i željenoj tipologiji vina.
  • Izvršiti složenije kemijske analize vina primjenom adekvatnih laboratorijskih metoda.
  • Odabrati modernu enološku opremu i sredstva za doradu i stabilizaciju vina. 
  • Primijeniti metode ocjenjivanja i vrednovanja kvalitete vina tijekom proizvodnog procesa.