Skoči na glavni sadržaj

NOSITELJ(ICA) KOLEGIJA

Profile picture for user mstaver
dr. sc. biotech. Mario Staver,
profesor stručnog studija u trajnom izboru
Vidi profil

ASISTENT(I):

Profile picture for user kdamijan
dr. sc. biotech. Kristijan Damijanić,
viši predavač
Vidi profil
Petar Šegon,
asistent
Vidi profil
Jezik hr
Studij
Semestar 4
ECTS 5
Vrsta predmeta Obavezni predmet
Predavanja 2
Vježbe 3
Seminari 0
Praktični rad 0
Ciljevi kolegija
  • Svladavanjem gradiva ovog kolegija studenti su osposobljeni da provedu samostalnu vinifikaciju bijelog, rose i crnog vina (teoretska podloga) te da mogu laboratorijski kontrolirati osnovne parametre tijekom proizvodnje vina (praktično iskustvo analiziranja vina u laboratoriju).
Ishodi učenja
  • Procijeniti značaj pojedinih grupa kemijskim sastojaka u grožđu i moštu
  • Provesti osnovnu kemijsku analizu mošta
  • Izvršiti potrebnu i pravilnu korekciju mošta ili masulja
  • Koristiti osnovne tehnologije u proizvodnji bijelih, rose i crnih vina