Skoči na glavni sadržaj

NOSITELJ(ICA) KOLEGIJA

Profile picture for user mstaver
dr. sc. biotech. Mario Staver,
profesor stručnog studija u trajnom izboru
Vidi profil

ASISTENT(I):

Profile picture for user kdamijan
dr. sc. biotech. Kristijan Damijanić,
viši predavač
Vidi profil
Jezik hr
Studij
Semestar 5
ECTS 5
Vrsta predmeta Obavezni predmet
Predavanja 2
Vježbe 3
Seminari 0
Praktični rad 0
Ciljevi kolegija
  • Svladavanjem gradiva ovog kolegija studenti su u mogućnosti povezati biokemijski proces i mikrobiološki utjecaj na alkoholnu fermentaciju, raspoznavati osnovne arome vina (primarne, sekundarne i tercijarne) te provesti stabilizaciju i finalizaciju vina.
Ishodi učenja
  • Vrednovati značaj pojedinih grupa kemijskim sastojaka u grožđu, moštu i vinu.
  • Provesti kemijsku analizu mošta i osnovnu kemijsku analizu vina.
  • Primijeniti odgovarajuću metodu fizikalno-kemijske i biološke stabilizacije vina.
  • Odabrati postupak filtracije vina te opremu i ambalažu za punjenje vina.
  • Razlikovati bolesti i mane vina i predložiti metode sprečavanja i odstranjivanja bolesti i mana.
  • Primijeniti normativne akte u proizvodnji vina.