Skoči na glavni sadržaj

NOSITELJ(ICA) KOLEGIJA

Profile picture for user mstaver
dr. sc. biotech. Mario Staver,
profesor stručnog studija u trajnom izboru
Vidi profil

ASISTENT(I):

Profile picture for user kdamijan
dr. sc. biotech. Kristijan Damijanić,
viši predavač
Vidi profil
Petar Šegon,

Vidi profil
Jezik hr
Studij
Semestar 4
ECTS 7
Vrsta predmeta Obavezni predmet
Predavanja 2
Vježbe 3
Seminari 0
Praktični rad 0
Ciljevi kolegija
  • Svladavanjem gradiva ovog kolegija studenti će raspoznavati primarne sekundarne i tercijarne arome vina te ovladati metodama dozrijevanja vina i utjecaja drva na te procese.
Ishodi učenja
  • Interpretirati kemijski sastav vina.
  • Valorizirati arome vina.
  • Primijeniti odgovarajuće tehnološke zahvate u dozrijevanju i starenju vina. 
  • Razlikovati bolesti i mane vina i predložiti metode sprečavanja i odstranjivanja bolesti i mana.
  • Primijeniti normativne akte u proizvodnji vina