NOSITELJ(ICA) KOLEGIJA
ASISTENT(I):
| Jezik | hr |
| Studij | Stručni prijediplomski studij Vinarstvo |
| Semestar | 4 | ECTS | 7 |
| Vrsta predmeta | Obavezni predmet |
| Predavanja | 2 |
| Vježbe | 3 |
| Seminari | 0 |
| Praktični rad | 0 |
Ciljevi kolegija
- Svladavanjem gradiva ovog kolegija studenti će raspoznavati primarne sekundarne i tercijarne arome vina te ovladati metodama dozrijevanja vina i utjecaja drva na te procese.
Ishodi učenja
- Interpretirati kemijski sastav vina.
- Valorizirati arome vina.
- Primijeniti odgovarajuće tehnološke zahvate u dozrijevanju i starenju vina.
- Razlikovati bolesti i mane vina i predložiti metode sprečavanja i odstranjivanja bolesti i mana.
- Primijeniti normativne akte u proizvodnji vina
