Skoči na glavni sadržaj

NOSITELJ(ICA) KOLEGIJA

Profile picture for user mstaver
dr. sc. biotech. Mario Staver,
profesor stručnog studija u trajnom izboru
Vidi profil

ASISTENT(I):

Profile picture for user kdamijan
dr. sc. biotech. Kristijan Damijanić,
viši predavač
Vidi profil
Jezik hr
Studij
Semestar 5
ECTS 4
Vrsta predmeta Izborni predmet
Predavanja 2
Vježbe 2
Seminari 0
Praktični rad 0
Ciljevi kolegija
  • Svladavanjem gradiva ovog kolegija studenti su osposobljeni da odrede osnovne parametra grožđa i mošta te na osnovu tih parametara odrede optimalan rok berbe.
  • Svladaju osnove vinifikacije bijelog, rose i crnog vina (teoretska podloga) raspoznavajući osnovne mane i bolesti koje se mogu javiti tijekom vinifikacije.
Ishodi učenja
  • Procijeniti  značaj pojedinih grupa kemijskih sastojaka u grožđu i moštu.
  • Napraviti osnovnu kemijsku analizu mošta.
  • Koristiti osnove tehnologije proizvodnje bijelih, rose i crnih vina.
  • Razlikovati bolesti i mane vina i provesti metode sprečavanja i metode odstranjivanja bolesti i mana.
  • Koristiti se legislativom (Zakon i Pravilnici o vinu).