Skoči na glavni sadržaj

Sudjelovanju na 10. Festivalu istarske supe i u studentskoj emisiji X-ica na Radio Puli

Na jubilarnom 10. Festivalu istarske supe koji se održao 19. siječnja 2024. godine u Rovinjskom Selu studentska ekipa „Studis“ Poljoprivrednog odjela iz Poreča, 3. godine stručnog prijediplomskog studija Vinarstvo, u sastavu Patrik Paljuh i Alessandro Cafolla te pojačani alumni studentima Mateom Bonom i Paolom Agapitom pripremala je i prezentirala istarsku supu, i to u 2 kategorije: tradicionalna istarska supa i kreativna istarska supa. Ekipa „Studis“ je pripremala tradicionalnu istarsku supu sa teranom „Studentsko vino“, Veleučilište u Rijeci, berba 2021., a kreativnu istarsku supu s „Teranom riserva“, Agapito, berba 2018., ujedno i najbolje ocijenjenim zrelim teranom na 28. Vinistri.

U najavi 10. Festivala istarske supe i aktivnostima studenata na Poljoprivrednom odjelu u Poreču alumni Mateo Bon i nastavnik dr. sc. biotech. Kristijan Damijanić sudjelovali su 16. siječnja 2024. godine u studentskoj emisiji X-ica na Radio Puli.

Studij
Stručni diplomski studij Vinarstvo
Stručni prijediplomski studij Vinarstvo
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

Radionica članovima Udruge vinara otoka Krka „Bukaleta“

Naši nastavnici dr. sc. biotech. Mario Staver i dr. sc. biotech. Kristijan Damijanić 21. studenog 2023. godine održali su radionicu - vođenu degustaciju vina članovima Udruge vinara otoka Krka – Bukaleta. Kroz tehnološki ali i senzorni opis pojašnjena su im glavna obilježja odabranih mirnih i pjenušavih vina najznačajnijih autohtonih sorata Žlahtine, Sansigota, Trojišćine te kupaže Kastavska belica kvarnerskih vinara PZ Vrbnik, podruma Gospoja, Kuće vina Ivan Katunar, Vinske kuće Pavlomir, vinarije Katunar Estate Winery i podruma Sanjina Sroka.

Studij
Stručni diplomski studij Vinarstvo
Stručni prijediplomski studij Vinarstvo

Održana edukacija savjetnicima specijalistima zaštite bilja Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede Ministarstva poljoprivrede

U Poreču je od 14. do 15. 2. 2023. održana edukacije savjetnika specijalista zaštite bilja Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede na AD HOC tečaju „Preventivne i kurativne mjere u suzbijanju bolesti koje uzrokuju bolesti drva i propadanje trsova vinove loze“

Dr. sc. Ivana Dminić Rojnić je u sklopu edukacije 15. 2. 2023. održala izlaganje na temu:

„Američki cvrčak i zlatna žutica vinove loze, iskustva i preporuke“ u trajanju od 45 minuta.

Osim izlaganja, edukacija je obuhvaćala i demonstraciju i raspravu na terenu.

Studij
Stručni prijediplomski studij Vinarstvo
Stručni diplomski studij Vinarstvo
Slika
Slika

Radionica Malvazija kroz različite terroire Istre

U sklopu 11. En Primeura u zagrebačkom hotelu Esplanade 13. veljače 2023. godine naš nastavnik dr. sc. Kristijan Damijanić održao je radionicu na temu „Malvazija kroz različite terroire Istre“. U sklopu ovogodišnjeg kušanja premijerno je predstavljeno 7 svježih vina sorte Malvazija istarska berbe 2022., a među brojnim vinarima svoja vina su izlagali i vinari, studenti i alumni studenti Poljoprivrednog odjela.

https://plavakamenica.hr/2023/02/13/vinistrin-en-primeur-u-esplanadi-pokazao-da-je-2022-u-istri-bila-veoma-dobra-berba-i-za-bijela-vina/

 

Studij
Stručni prijediplomski studij Vinarstvo
Stručni diplomski studij Vinarstvo
Slika
Slika

Zahvalnica Poljoprivrednom odjelu Veleučilišta u Rijeci

U povodu obilježavanja 140 godina poljoprivredne škole u Poreču 8. veljače 2023. je na svečanoj proslavi Poljoprivrednom odjelu u Poreču Veleučilišta u Rijeci dodijeljena Zahvalnica za dugogodišnju suradnju i potporu u izvođenju stručnih vježbi poljoprivrednog odjela škole. Osim Poljoprivrednog odjela, zahvalnicu su dobili i naši djelatnici, dr. sc. Kristijan Damijanić i Petar Šegon, mag. ing. agr., na osobnom angažmanu.

Studij
Stručni prijediplomski studij Mediteranska poljoprivreda
Stručni prijediplomski studij Vinarstvo
Stručni diplomski studij Vinarstvo
Slika

Ocjenjivanje Malvazija za En Primeur 2023

Na Poljoprivrednom odjelu u Poreču održano je u srijedu 1. 2. 2023. ocjenjivanje i izbor najboljih svježih vina Malvazije istarske berbe 2022. koje će biti premijerno predstavljene na ovogodišnjem En Primeuru 13. 2. 2023. u Hotelu Esplanade u Zagrebu.

U sklopu ovogodišnjeg ocjenjivanja vina za 11. En Primeur koji organizira udruga Vinistra sudjelovao je i naš alumni Josip Barišić, a studenti stručnog diplomskog studija Vinarstvo u sklopu praktične nastave kolegija Specijalistička praksa I bili su uključeni u pripremu vina za ocjenjivanje.

Studij
Stručni prijediplomski studij Vinarstvo
Stručni diplomski studij Vinarstvo
Slika
Slika
Slika

Prijave na „Program edukacije vinogradara i vinara“

Prijave na „Program edukacije vinogradara i vinara“

U tijeku su prijave na PROGRAM EDUKACIJE VINOGRADARA I VINARA

Cilj programa je educirati proizvođače grožđa i vina radi stjecanja neophodnih znanja i vještina, potrebnih za unaprjeđenje proizvodnje grožđa i vina.

Program obuhvaća 15 sati nastave, raspoređene u dva termina, na teorijski i praktični dio.

MJESTO održavanja: u Poreču na Poljoprivrednom odjelu, ulica Karla Huguesa 6

TERMINI održavanja: subota 12. studenoga 2022. i subota 26. studenoga 2022. godine

CIJENA: edukacija je besplatna (sufinanciranje Istarske županije za 2022. godinu)

INFORMACIJE I PRIJAVE do četvrtka 10. studenoga 2022. na: kristijan.damijanic@veleri.hr

Studij
Stručni prijediplomski studij Vinarstvo
Stručni diplomski studij Vinarstvo

Vinistra 2022

Na ovogodišnjoj 28. Vinistri, Međunarodnoj izložbi vina i vinarske opreme u periodu od 6. do 8. svibnja 2022. na štandu Veleučilišta u Rijeci studenti Poljoprivrednog odjela izlagali su i prezentirali svoja studentska vina. Sama se izložba ponovno održala u sportskoj dvorani Žatika u Poreču.

U sklopu izložbe također je već tradicionalno upriličena i podjela diploma za studentska vina studentima druge godine preddiplomskog stručnog studija Vinarstvo za njihove samostalne vinifikacije vina.

Ovogodišnja Vinistra bit će upamćena i po novini, a to je održavanje po prvi puta, posebne vinske radionice „5 za 5 Studija vinarstva“ na kojoj su naši studenti i alumni studenti prezentirali svoja vina, a neka od njih su i najbolje ocijenjena vina unutar pojedinih kategorija na ovogodišnjoj Vinistri.

Studij
Stručni prijediplomski studij Vinarstvo
Stručni diplomski studij Vinarstvo
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

Radionica 5 za 5 studija Vinarstvo

U sklopu 28. Vinistre 8. svibnja 2022. godine dr. sc. Mario Staver održao je radionicu posjetiteljima izložbe na kojoj su se kušala najbolja ovogodišnja vina Vinistre studenata studija Vinarstvo Marka Rossija i Paola Agapita te alumni studenata, Ivana Damjanića, Juraja Mastilovića i Morena Ivančića.

Studij
Stručni prijediplomski studij Vinarstvo
Stručni diplomski studij Vinarstvo
Subscribe to Stručni diplomski studij Vinarstvo