Skoči na glavni sadržaj

Uoči 25. obljetnice Veleučilišta u Rijeci, tijekom svibnja i lipnja 2023., održano je mnoštvo aktivnosti u organizaciji Ureda za međunarodnu suradnju vezano uz promociju programa mobilnosti Erasmus+ i CEEPUS te realizaciju mobilnosti dolaznog nenastavnog osoblja, kao i organizaciju gostujućih predavanja nastavnika s inozemnih partnerskih institucija.

  • Ured za međunarodnu suradnju je u sklopu Dana karijera održanog 16. 5. 2023. imao svoj info-pult na kojem su se studenti mogli informirati o mogućnostima sudjelovanja u programima mobilnosti Erasmus+ i CEEPUS – više o tome dostupno je OVDJE.
  • U razdoblju od 9. – 11. 5. 2023. u okviru programa Erasmus+ na Odjeljku za informatičke poslove Veleučilišta u Rijeci boravile su u svrhu osposobljavanja Marta Diaz i Paula Monteiro, predstavnice nenastavnog osoblja s institucije Instituto Politecnico de Beja (Portugal) – više o tome dostupno je OVDJE.
  • U razdoblju od 15. – 19. 5. 2023. Ured za međunarodnu suradnju i Studentsku referadu Veleučilišta u Rijeci u okviru programa Erasmus+ posjetile su u svrhu osposobljavanja predstavnice nenastavnog osoblja Ana Mestre i Alice Diniz s partnerske institucije Instituto politecnico de Beja (Portugal) – više o tome dostupno je OVDJE.
  • U razdoblju od 15. – 19. 5. 2023. na Veleučilištu u Rijeci u okviru programa Erasmus+ u svrhu podučavanja (KA171 - suradnja s partnerskom zemljom Bosnom i Hercegovinom) boravili su nastavnici Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Sarajevu:
    • doc. dr. sc. Elvedin Grabovica - više o tome dostupno je OVDJE.
    • doc. dr. sc. Adem Abdić - više o tome dostupno je OVDJE.
  • Dana 18. 5. 2023. organizirano je Erasmus+ pozvano predavanje stručnjaka iz inozemnog poduzeća, Draženka Ivoševića (Fonland Group GmbH, Njemačka) – više o tome je dostupno OVDJE.
  • U razdoblju od 31. 5. do 2. 6. 2023. u okviru programa Erasmus+ Veleučilište u Rijeci posjetio je profesor José Jacinto Bilau, dopredsjednik partnerske institucije Instituto politecnico de Beja (Portugal) - više o tome dostupno je OVDJE
  • U razdoblju od 12. do 16. 6. 2023. Veleučilište u Rijeci su u okviru Erasmus+ programa mobilnosti posjetili dr. sc. Sandra Kasalica, prof. struč. stud. i Milan Milosavljević, asistent s Visoke željezničke škole Akademije tehničko-umjetničkih strukovnih studija Beograd (Srbija) – više o tome dostupno je OVDJE.


  • U okviru CEEPUS programa mobilnosti u razdoblju od 15. 5. - 21. 5. 2023. na Veleučilištu u Rijeci boravio je izv. prof. dr. sc. Peter Šarčević s Tehničkog fakulteta Sveučilišta u Segedinu, Mađarska (mreža BG-0722-11-2223 - Computer Aided Design of automated systems for assembling) – više o tome dostupno je OVDJE.
  • U okviru CEEPUS programa mobilnosti (freemover) Veleučilište u Rijeci je u razdoblju od 13. 5. - 4. 6. 2023. posjetio prof. dr. sc. Goran Topisirović s Poljoprivrednog fakulteta Sveučilišta u Beogradu (Srbija) – više o tome dostupno je OVDJE.
  • U okviru CEEPUS programa mobilnosti (mreža BA-1402 - New teaching technologies and new applications in modernization of teaching at the Faculties of Technical Sciences in connection with the needs of small and medium enterprises in the environment) Veleučilište u Rijeci je u razdoblju od 21. - 28. 5. 2023. posjetio prof. dr. sc. Milan Tica sa Strojarskog fakulteta Sveučilišta u Banja Luci (Bosna i Hercegovina) – više o tome dostupno je OVDJE.
  • U okviru CEEPUS programa mobilnosti (mreže SK-0044 - Applied Economics and Management) u razdoblju od 28. 5. - 4. 6. 2023. na Veleučilištu u Rijeci gostovala je prof. dr. sc. Slavica Mitrović Veljković s Fakulteta tehničkih znanosti Sveučilišta u Novom Sadu (Srbija) – više o tome dostupno je OVDJE.

Zahvaljujemo svim našim gostima na posjetu te ugodnom i korisnom druženju. Radujemo se nastavku suradnje!


Ured za međunarodnu suradnju Veleučilišta u Rijeci


 

Oznake / Tags
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika